Bagażni Octavia I i jego wygląd na aucie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamkorder
    Classic
    • 2018
    • 0
    • Octavia I combi (1U5)
    • AQY 2.0 MPI 115 KM

Witam.
    Długo nic nie pisałem.
    Octavka spisuje się dobrze, ostatnio dostała nowe czarne loga na masce i grilu oraz felgach. Weekend spędzony przy pracach z lakierem.
    Najpierw :
    mycie
    glinowanie
    MENZERNA Medium Cut Polish 2500
    Meguiar's Swirl Remover
    i na koniec
    POORBOY'S NATTY'S PASTE WAX BLUE

[

ostatnio na reflektorze zauważyłem takie cos:
    wygląda to jakby jakiś klej zasechł i jeszcze ktoś próbował go wytrzeć :

da się to jakos usunąc?

drugie pytanie. po odłączeniu aku wpisałem źle kilka razy kod do radia i teraz jest taki napis jak wpisać kod?
  • kamkorder
    Drive
    • 2014
    • 82
    • Octavia I (1U2)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM

Witam. Podzielę się tym jak sobie poradziłem z doborem bagażnika bazowego dachowego do Skoda Octavia I kombi.
    Nosiłem się od kupna auta z montażem bagażnika by swobodnie przewozić rowery. Ceny nowych były bardzo rozpięte. A że w moim kombi nie ma relingów na długości dachu ani innych otworów i dziurek i miejsc montażowych na bagażnik. To szukałem w tzw uniwersalnych ale używanych, pojeździłem trochę po ofertach z ogłoszeń i niby iniwersalne okazywały się mało uniwersalne. Albo stopa gumowa nie opoerałasię na dachu albo łapa chwytająca pod dachem miedzy gorna uszczelka a dachem była za gruba lub zły kąt przez co drzwi sie nie domykały lub obijały. Już zrezygnowany szukałem nowego znalazłem chyba firmy amos am2 pasuje do octavi. Ale jeszcze coś mnie podkusiło i otworzyłem ogłoszenia na dawnej tablicy. Wpisałem bagażnik ©koda i wyskoczył mi jedyny bagażnik używany na Fabia I hmm i pokechałem na przymiarkę do sprzedawcy z myślą że przecież to ©koda i pewnie będzie pasował bo octavia i fabia mają taki sam profil dachu przy drzwiach i trafiłem idealnie bo łapy chwytające pod dach pasowały idealnie nawet sam sprzedający był zdziwiony. I teraz jestem dumnym posiadaczem bagażnika dachowego. Jak wrócę do domu załączę fotki jak taki bagażnik wygląda.

Obiecane fotki. Dokładnie zdjęcia bagażnika który odkupiłem z ogłoszenia.
    Zrzuty zdjęć z ogłoszenia z którego kupiłem bagażnik. Dwa ostanie moje zdjęcia zrobione na szybko.
    Tu jak wygląda na Fabia I bagażnik i na tym aucie jeździł.

Widok belek z góry.

Widok mocowań

Widok marki. Jest to włoska marka LA PREALPINA. Model: nie ma nic napisane. Poprzedni właściciel kupił go w sklepie z bagażnikami. Dodam, że bagażnik pasuje do każdej Fabia I i do Octavia I ( do aut bez relingów, kombi, hatchback ,liftback, limuzyna) być może nawet do Octavia II ale tego nie jestem pewien, bo nie miałem jak sprawdzić.

Tu jeszcze fotki

Widok profilu łapy która przychodzi chwytem pod rant dachu i potem się skręca z 2 stron i łapy ściągają i mocno trzymają. Na moim zdjęciu widać że pod łapami jest guma ochronna, ale jak nie ma to zawsze można podlepić coś gumowego.
    Nie mam jeszcze zdjęć jak bagażnik wygląda na Octavia bo tylko sprawdziłem czy pasuje i ściągnąłem w czasie zakupu.

Tak wygląda bagażnik zamontowany na mojej Octavce :-)

Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Czekam na fotki i napisz pełną nazwę.
      Firmę i model tego bagażnika.
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• kamkorder
        Drive
        • 2014
        • 82
        • Octavia I (1U2)
        • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez sebu
        Czekam na fotki i napisz pełną nazwę.
        Firmę i model tego bagażnika.
        Dostrzegłem na łapach wybity numer L1014. W google najlepiej wpisać bagażnik L1014 i wyskoczą sklepy z chwytami
        Same takie łapy można kupić za 72 zł w necie.
        Tu masz link http://www.hossa.pl/category/bagazniki-kity-skoda, te łapy można do innych belek przykręcić i powinno być dobrze.
        A tu nowy http://www.hossa.pl/bagaznik-lapreal...-stal-165.html

Wstawiłem fotki zamontowanego bagażnika.
        Na Wydechu, wrrr...

Komentarz

Pracuję...